Hampaiden-valkaisu.fi -verkkosivusto on tarkoitettu tarjoamaan kuluttajille luotettavaa, perusteltua ja riippumatonta tietoa hampaiden valkaisusta sekä eri valkaisumenetelmistä, niiden tehokkuudesta ja turvallisuudesta.

Sivusto on luotu informatiivisessa tarkoituksessa, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteellistä tietoa, diagnooseja tai hoitoja. Keskustele aina suun terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ennen minkään sivustolla esitettyjen hoitojen aloittamista.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miksi hampaat kellastuvat tai tummuvat?

Hampaat värjäytyvät useista syistä, joista yleisimpiä ovat tupakointi, värjäävien ruoka-aineiden käyttö ja ikääntyminen.

Miksi hampaita valkaistaan?

Valkaisun motiivi on yleensä kosmeettinen. Yhteiskunnassa valkoista hymyä pidetään nuorekkuuden, terveyden ja viehättävyyden merkkinä. Valkoiset hampaat voivat kohentaa potilaan itsetuntoa, itseluottamusta ja mielialaa, sekä vaikuttaa minäkuvaan.

Onko hampaiden valkaisu turvallista?

Hampaiden valkaisun turvallisuus riippuu käytettävästä menetelmästä. Turvallisimpia menetelmiä ovat vastaanottovalkaisut, joissa hammaslääkäri tai suuhygienisti tarkastaa ensin hampaat ja valvoo toimenpidettä.

Kotivalkaisutuotteissa on omat riskinsä, kuten ikenien ja ruokatorven ärsytys. Huonolaatuiset valkaisutuotteet saattavat vaurioittaa myös kiillettä tai aiheuttaa hampaiden vihlontaa. Keskustele hammaslääkärin kanssa kotivalkaisutuotteiden käytöstä.

Mikä valkaisumenetelmä on tehokkain?

Parhaat tulokset saavutetaan hammaslääkärin tai suuhygienistin vastaanotolla tehtävillä valkaisuilla. Kotivalkaisumenetelmistä parhaat tulokset saavutetaan valkaisugeeleillä.

Ketkä eivät voi valkaista hampaita?

Päätös on syytä jättää suuterveyden ammattilaiselle, joka on paras asiantuntija suosittelemaan sinulle sopivaa valkaisumenetelmää. Esteitä hampaiden valkaisulle voivat olla esimerkiksi hammaseroosio, jotkin lääkeaineet, suun kuivuus ja hampaiden vauriot.

Miten hampaat voi valkaista kotona?

Markkinoilla on lukuisia kotivalkaisutuotteita, kuten muotit ja geelit, liuskat, kynät, hammastahnat ja suuvedet. Vahvempia kotivalkaisutuotteita saa vain hammaslääkärin vastaanotolta. Keskustele hammaslääkärin kanssa kotivalkaisutuotteiden käytöstä.

Mitä luonnollisia valkaisumenetelmiä on olemassa?

Hampaita voidaan valkaista esimerkiksi ruokasoodalla tai aktiivihiilellä. Ruokasooda ja aktiivihiili ovat hankaavia aineita, jotka kuluttavat kiillettä. Konsultoi suuterveyden asiantuntijaa ennen luonnollisten valkaisujen käyttöä.

Uskomme avoimuuteen internetissä

Tämä verkkosivusto ei ole yhdenkään valmistajan, palveluntarjoajan, jälleenmyyjän tai jakelijan omistama tai niiden tytäryhtiö.

Sivustolla tarjottavan informaation lähteinä olemme käyttäneet suomalaisissa ja ulkomaisissa tiedejulkaisuissa, luotettavissa uutislähteissä ja internetin avoimissa tietosanakirjoissa julkaistuja tutkimuksia, artikkeleja ja uutisia, sekä terveydenhuoltopalvelujen, hammaslääkärien ja hammaslääketieteen opiskelijoiden ammattijärjestöjen, apteekkien ja terveydenhuoltopalvelujen julkisissa lähteissä julkaisuja sisältöjä, mukaan lukien tutkielmat. Kaikki verkkosivuston sisältö sisältää lähteet viitteineen.

Sivusto sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä (*). Yhteistyökumppanimme voivat maksaa meille komissiota näiden linkkien kautta tulevista myynneistä.

Sivuston sisäinen ja ulkoinen liikenne on suojattu turvallisella SSL-salauksella.

Mikäli sinulla on kysyttävää tästä verkkosivustosta, voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse info@hampaiden-valkaisu.fi tai alla olevalla lomakkeella.

Ota yhteyttä

info@hampaiden-valkaisu.fi

Tutustu myös tietosuojakäytäntöömme.